tisdag 29 november 2011

Apelsiner...

Nu är den tiden då alla gymnasieskolor har hållt öppet hus. För någon vecka sedan så var jag på den skolan som jag tror jag ska gå på. Men en sak som slog mig direkt när jag kom in var doften. En massa clementiner och apelsiner som hade delats ut till alla besökarna ifrån gymnasieskolan. Och det var inte bara på ett ställe utan det var överallt som det delades ut. Och då tänker jag på alla de som har en luftburen allergi. Att gå på öppna hus inför sitt gymnasieval är ju ändå en rättighet. Men i alla fall så sa jag till dem och de visste faktiskt inte om detta. Det förvånade mig att till och med inte skolsköterskan visste om detta.
//Sofia O.

måndag 28 november 2011

Glöm inte att på onsdag är sista dagen att söka extrajobb på UA!

Extraarbete medlemshantering och ekonomisysslor

Unga Allergiker är riksförbundet för unga mellan 7 och 29 år. Vårt slagord ”för unga av unga” genomsyrar hela organisationen. Det betyder exempelvis att vår riksstyrelse just nu består av killar och tjejer mellan 15 och 23 år. I Unga Allergiker arbetar vi på olika sätt för att stärka allergiska och astmatiska ungdomar i deras liv. Vi fokuserar hellre på vad man kan göra som allergiker istället för att se oss själva som drabbade. Vi arbetar också med att förändra samhället till det bättre för allergiker, sprider information om allergi och hur det kan vara att leva med vårt funktionshinder.

Nu söker vi dig som vill jobba extra hos oss med administrativa arbetsuppgifter. Detta kommer främst att innehålla arbete i vårt medlemsregister Mysoft och hantering av olika utskick till våra medlemmar, bland annat välkomstpaket, ca 2 dagar i månaden. Är du rätt person kan vi dock tänka oss att lägga fler administrativa sysslor på ditt bord.

Om du har kunskaper i bokföring och/eller lönehantering vore det oerhört bra, då är vi beredda utöka tjänsten med ytterligare ca två dagar i månaden.

Kvalifikationer vi gärna vill att du har :
- Kunskap i medlemsregistret Mysoft
- Bokföringskunskaper (om du vill arbeta med detta) i SPCS
- Kunskaper i lönehantering (SPCS)

Som person ser vi gärna att du är noggrann och kan ta ansvar. Du är självständig och bra på att uttrycka dig i svenska språket.

Ålder spelar ingen roll!

Tjänsten är en tillfällig extrainsats på timbasis, med arbetsbörda på ca 2-4 arbetsdagar i månaden.

Arbetet kommer att ske på Unga Allergikers rikskansli som ligger på Västmannagatan i centrala Stockholm och personalstyrkan består av en generalsekretare, en projektledare och en arvoderad ordförande.

Låter detta intressant? Välkommen in med din ansökan till
lisa.klefbom@ungaallergiker.se

Det är viktigt att du skriver ”ansökan” i ämnesraden.

Har du frågor, maila gärna, vi har dock mycket svårt att ta emot telefonsamtal.

Tillträde enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

Sista ansökningsdag 30 november

måndag 21 november 2011

Ju mer vi är tillsammans

Det var ett tag sen, det här. Jag har varit riktigt dålig på att uppdatera bloggen, och det är jag uppriktigt ledsen för. Vår blogg är ett fantastiskt verktyg för UA att få resonera och utveckla kring hur vi tänker och vad vi gör. Kring det som är viktigt.

I söndags kom jag hem, trött och glad, efter LSU - Sveriges Ungdomsorganisationers årsmöte. Årsmötet fylldes med livlig debatt och diskussioner om hur det är att vara ung och engagerad i Sverige 2011. Många organisationer presenterade många bra förslag om hur det blir lite lättare för oss ungdomsorganisationer 2012, 2013 och så vidare.

Personligen så har jag haft äran att sitta i LSU:s valberedning under det gångna året. Det betyder att jag har fått möjlighet att, tillsammans med fyra av de mest kompetenta människor jag träffat, intervjua de som vill sitta i LSU:s styrelse och lägga fram det förslag som vi tror är bäst för organisationen. Det har varit ett oerhört spännande uppdrag som jag nu kommer att få syssla med i ett år till.
Jag vill passa på att tacka alla på årsmötet som lade sin röst på mig. Tack!

Sen tycker jag att vi allihop ska skicka ett Grattis! och Lycka till! till LSU:s nya ordförande, Felix König.

/David Lindvall
vice förbundsordförande

torsdag 17 november 2011

#UAvärvarflera

I lördags så startades en tävling för våra lokalföreningsaktiva. Målet: värva så många medlemmar som möjligt.

Med många medlemmar har vi nämligen bedriva mer påverkansarbete, anordna fler aktiviteter och engagera fler unga i vår verksamhet, vi kan helt enkelt göra allt lite bättre och lite större.






Kansliet är i sitt esse och värvar medlemmar som aldrig förr, att det bara skulle vara för lokalföreningar har vi redan glömt (fast vi avstår från priset och ger det till tvåan när vi vinner ;) )

/Erika S

söndag 13 november 2011

Härliga dagar!

Hejhej!
Just nu så sitter jag på tåget hem till Malmö igen. Inte så kul. För att jag har för cirka två timmar sedan skiljts ifrån en helt fantastisk grupp av människor som jag verkligen är glad för att jag har träffat. Det var så himla roligt att träffa alla människor som gör vår verksamhet möjlig. Den glöden och engagemanget som fanns bland deltagarna var helt underbart och jag längtar redan tills nästa konferens. Det var jätteroligt att det var relativt många nya ansikten och jag är säker på att jag någon gång kommer se dom igen. Det är vid sådana här tillfällen man verkligen, verkligen älskar att vara engagerad i UA. Jag blev väldigt inspirerad och ja, jag vill inte till skolan imorgon. Men i alla fall nu så väntar 4 timmar till innan jag är hemma...
//Sofia O.

lördag 12 november 2011

02.02

Tjänare,
Medans de andra sover djupt så sitter vi här, mitt i Stockholms skärgård och har precis tittat färdigt på Cars 2.
Dagen idag har varit lärorik och intressant. På kvällen var det planerat att vi skulle delta på en annan aktivitet av ett annat förbund men på grund av deras bristande respekt och hänsyn så kunde alla inte delta på samma villkor. Så istället så lekte vi maffia och hemska strategilekar som nästan ingen förstod. Nu ska vi kanske snart gå och lägga oss för imorgon (senare idag) väntar en ny dag! Fast då ska vi dock hem...
//Sofia O. o Rasmus

När dröm blir verklighet

Nu har ledarskapskonferensen gått in på sin sista dag, och det är mäktigt att vi för över ett år sedan satt och pratade om vad som skulle kunna hända i år. Det var då idéen till den här konferensen dök upp. Vi ville samla våra äldre allergiker för att tillsammans diskutera ledarskap och det egna ledarskapet.

17 deltagare fick vi ihop som alla är lika peppade för att lära sig mer och få nya vänner. Vi har skrattat ikapp, diskuterat tillsammans, kollat på film och krigat om duschen.

Jag är så himla glad att jag har fått möjligheten att vara en del av den hör processen och att jag jobbar med så passionerade anställda och ideella. Lisa har verkligen gjort en dröm verklighet!



Kramar Erika S

onsdag 2 november 2011

Konferenser

Nu är det bara en vecka och en dag kvar tills Unga Allergikers ledarskapskonferens drar igång, tätt följd av lokalföreningskonferensen. Jag ser verkligen fram emot dem. Det är så roligt att lyssna på föreläsare, träffa andra likasinnade och få mat och fika serverat. Det enda jag som deltagare behöver göra är att delta och ha det bra - snacka om lyx.

Under konferensen hoppas jag få lära mig om vad jag kan utveckla i mitt ledarskap och få tips och idéer på vad de andra konferensdeltagarna tänker kring ämnet. Det ska även bli kul att träffa de lokalföreningar som kommer, särskilt de nystartade.

Det ska bli trevligt att träffa er som kommer på någon av konferenserna, vare sig du är en gammal UA-räv eller om det är din första aktivitet hos förbundet. Och till dig som inte planerar att komma men som läser det här inlägget - jag hoppas att vi ses på någon annan UA-aktivitet!

Mvh Nina