torsdag 31 maj 2012

Roliga veckan i skolan!

För vissa så slutar skolorna nästa vecka, men inte för oss. Vi sitter i två veckor och jobbar med olika teman. Först så var det tema om konsumtion och nu var det dags för tobak.
Det är väldigt roligt och det är kul att se hur andra resonerar och tänker kring tobak och användningen av det.

Vi gjorde en plansch och ett arbete där planschen skulle vara informativ och lockande för ungdomar som gick förbi. Förhoppningsvis så läser dom det och inser hur farligt det är, inte bara för en själv utan det finns så många perspektiv i rökfrågan som många inte vet om.

Det var jättemånga läste saker på internet, om hur många som dör varje år i passiv rökning osv, och de blev jätteförvånade och ville göra någonting åt det. Då kändes det kul att berätta om Kräv Rökfritt och vad UA gör i rökfrågan!
//Sofia O.

söndag 13 maj 2012

Astma- och Allergiförbundets ordförandekonferens




Efter en helg med nya och gamla bekantskaper, information och seminarier känner jag mig omtumlad och glad. Årets ordförandekonferens var helt klart den mest uppsluppna och roligaste konferens med Astma- och Allergiförbundet som jag har varit på.

I skrivande stund sitter jag och David på bussen på väg hem från konferensanläggningen. Med i bagaget har vi nya kontakter, idéer och motivation. Det kändes även som att vi som representanter för Unga Allergiker lyckades nå ut och inspirera om ungdomsverksamhet och de sätt som vi på UA arbetar med påverkansarbete.

Tack Astma- och Allergiförbundet för en trevlig helg! Tillsammans är våra förbund starkast.
//Nina