måndag 5 juli 2010

Almedalstruppen rapporterar


På plats i politikens huvudstad den här veckan, Visby och Almedalen, är sex representanter för Riksförbundet Unga Allergiker, följ oss live på twitter

Två dagar in i veckan har vi njutit av det underbara vädret och självklart klagat över att vi inte kan slappa på stranden. Istället för sol och bad har vi ägnat dagarna åt seminarier kring funktionalitetspolitik och minglat.

Söndagens höjdpunkt var när David fick den stora äran att delta i HSOs eftersnack efter deras utfrågning av Schelin. Och för er som inte kan vara på plats i Visby så har de webb-tv sändningar så att vi alla får chansen att ta del av tillgänglighetspolitiken. (Textas och teckentolkas LIVE!)

Måndagens höjdpunkt var att vi äntligen körde igång vår grej.

Foto: Emma Arwidson, HSO

På med gasmasker och laddade med nytillverkade politikbroschyrer gav vi oss ut på Visbys gator för att uppmärksamma problemen med osynliga funktionsnedsättningar, som astma och allergi. Vår lilla promenad gav oss mycket uppmärksamhet och vi hoppas att fler fick upp ögonen för vår funktionsnedsättning och hur det kan bli ett funktionshinder.

Unga Allergiker tycker att det ska vara en självklarhet att kunna delta i demokratiska processer som partiledartal och andra öppna debatter. Tyvärr har det än en gång bevisat att vårt förbund fortfarande behövs.
Det är ingen självklarhet att respektera sina medmänniskors önskan om att kunna delta i den offentliga miljön utan riskera att bli sjuk av parfym, rök eller andra dofter. Trots ett kort snack med Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly så har vi en lång väg kvar till att få delta på lika villkor.

Håll er uppdaterade och nöj er aldrig med att det "inte är så farligt". Nöj dig när du kan delta på samma villkor som alla andra!

/Almedalstruppen genom Nina och Erika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar