torsdag 1 december 2011

Kräv Rökfritt! söker efter dig! Sista dagen att söka på söndag!

PROJEKTLEDARE, CA 60-70% ANSTÄLLNING

Unga Allergiker (UA) är ett självständigt ideellt riksförbund som arbetar för barn och unga mellan 7-29 år med astma, allergi och/eller annan överkänslighet. UA arbetar för att stärka, samla och utveckla barn och unga med astma, allergi och annan överkänslighet. Vi vill ge unga en meningsfull fritid och en möjlighet att engagera sig i föreningslivet samtidigt som vi bedriver påverkansarbete i frågor som berör vår målgrupp. Mottot ”för unga, av unga” genomsyrar hela Unga Allergikers verksamhet. Det ska vara unga som bestämmer över verksamheten i vårt förbund. Unga ska känna sig välkomna att engagera sig, liksom känna att deras röst blir hörd och räknas. Unga människor ska dessutom ges möjligheten att ta det ansvar som kommer med ett föreningsengagemang. Unga Allergiker vill ge unga chansen att utvecklas och få insyn i frågor som de i andra sammanhang sällan ges möjlighet att ta del av. Detta är en viktig grundstomme i vår organisation, som varit ett självständigt förbund i närmare 20 år. Riksförbundet Unga Allergiker är en rikstäckande förening med i dagsläget ca 2000 medlemmar.

Rökning dödar 18 personer varje dag. Närmare varje månad dödas ett spädbarn på grund av omgivningens rökning. Rökning tar våra föräldrar ifrån oss och kommer så småningom att ta många av våra liv. Dessutom hindras mängder av oss unga från ett givande liv och skolgång. Unga ska inte utsättas för rök, varken då de ligger i magen eller under sin uppväxt.

I projektet Kräv Rökfritt! ska unga ges chansen att våga kräva sina rättigheter för ett rökfritt liv. Dessutom kommer unga att vara frontfigurer för ett massivt arbete mot rökning i miljöer där barn och unga rör sig.

KRÄV RÖKFRITT! är ett ungdomsinitiativ som tidigare saknats i arbetet mot tobaksrökning trots den stora kapacitet vi besitter. Unga måste få driva frågan på sitt sätt, med fokus enbart på rökning och med ett demokratiskt arbetssätt. Det är Riksförbundet Unga Allergiker som är initiativtagare till projektet Kräv Rökfritt!, men i detta projekt ligger fokus på rökning som en ren ungdomsfråga fristående från rent allergifokus.

Vi söker nu en person som vill leda och arbeta med detta projekt. Denna person kommer exempelvis att:

- Planera och genomföra en konferens/utbildning

- Skriva och producera informationsskrifter som ska gå ut både till våra medlemmar och andra, liksom att skriva debattartiklar och liknande

- Påverka samhället och våra politiker

- Anordna temadagar ute i våra lokalföreningar

- Samarbeta med företag och organisationer för att anordna events som uppmärksammar rökfrågan

- Aktivera och involvera våra medlemmar i rökfrågan

Unga Allergikers rikskansli ligger på Västmannagatan i Vasastan och personalstyrkan består av en generalsekretare, ett lokalföreningsombud och en arvoderad ordförande.

Projektledartjänsten är planerad till ca 60% anställning, men kan diskuteras till att innefatta mer om du är rätt person. Projektet löper till och med 2013-02-28.

Vem är du?

En viktig egenskap du måste besitta är att kunna arbeta självständigt och själv driva projektet framåt. Naturligtvis är det samtidigt viktigt att du kan samarbeta med andra och att du inte har några problem med att din högsta chef är 22 år (ordföranden).

Du måste vara beredd att hugga i och hjälpa till med lite av varje, inte enbart arbeta med projektet, då det är en liten arbetsplats. Ena dagen kanske du träffar en riksdagsledamot medan du andra dagen hjälper till att packa ett medlemsutskick. Men en sak är säker, du kommer att lära dig massor, vara i en stimulerande arbetssituation och aldrig ha tråkigt!

Några andra egenskaper och färdigheter som vi söker hos dig:

- Du är initiativrik, har god självdisciplin och är målfokuserad

- Du ska kunna ta tag i mycket och se till att det blir gjort, men samtidigt se till att slutföra det du startar upp och även kunna slutrapportera det. Alltså både starta OCH driva igenom projektet i sin helhet.

- God förmåga att kommunicera i både tal och skrift, du behöver kunna vara lika grym i din kontakt med en tonårig medlem såsom i formellt byråkratiskt språk

- Är stresstålig och flexibel

- Erfarenhet av föreningslivet

- Det är oerhört viktigt att du är en väldigt driven tobaksmotståndare

Låter detta intressant? Välkommen in med din ansökan till

madeleine.malmros@ungaallergiker.se

Har du frågor, maila gärna, vi har svårt att ta emot telefonsamtal.

Skriv löneanspråk i ansökan.

Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 4 december.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar