onsdag 4 juli 2012

Almedalen!

Delar av styrelsen och kansliet är på plats i händelsernas centrum, Almedalsveckan! Här går vi runt i läskiga dräkter för att föreställa passiv rökning (eller påtvingad rökning som det också kan kallas). För ett så ungt projekt som Kräv Rökfritt så är det otroligt vilket genomslag vi har fått. Människor stannar till, pratar och otroligt många tar bilder. 
Vi har synts i Expressen där vi hade "Dagens bild", men vi har gjort annat också. Igår, tisdags så var vår projektledare, Hannah med på två seminarium. Där pratade hon om vad Kräv Rökfritt gör och varför vi har startat projektet. Men höjdpunkten, än så länge, var nog idag. Idag var det vi, tillsammans med SMART Ungdom höll i ett eget seminarium. Seminariet var välbesökt och gick väldigt bra! Men jag måste erkänna att jag var lite nervös innan. Det hör ju såklart till!

Förra året så hade vi väldigt många möten med politiker ifrån olika partier, men inför detta året så beslutade vi att minska lite på mötena och fokusera mer på olika aktioner. En av dom som vi har träffat är Agneta Luthrop som sitter i riksdagen för Miljöpartiet, där vi bland annat lämnade över våra konkreta motionsförslag och pratade för våra frågor. 

När man är här på Almedalsveckan så är det mycket jobb, men det är väldigt viktigt att man har lugna, stressfria stunder för att inte köra ut sig. Men ändå så blir det att man hamnar i "almedals-koma" några dagar efter veckan är slut. Dock så är det värt det!
//Sofia O.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar