lördag 15 september 2012

Det är 2003...

…och mannen som var med och startade Unga Allergiker har precis lämnat sin post som generalsekreterare. Åke Hedin.

Förbundsstyrelsen (då hette det ju riksstyrelse) ska välja en ny generalskereterare som ska basa över kansliet och vara en central figur i organisationen.
Valet föll på Madeleine Malmros, då 27 år gammal. Med en bakgrund som ekonom och franskastuderande tar hon plats på kansliet i Stockholm.

Hon kastas rakt in i verksamheten, i den vardagen på en ungdomsorganisation där man som chef gör allt från att prata med oroliga föräldrar som ringer till kansliet till att arrangera stora konferenser. Madeleine skulle stanna i nästan 10 år.

Inne i centrala Stockholm, på Västmannagatan i Vasastan, ligger Unga Allergikers förbundskansli. Det här har varit hjärtat i UA:s verksamhet ända sedan starten. Då är det rimligt att säga att Madeleine har varit hjärnan. Inte ett enda viktigt beslut, inte en enda projektansökan, inte en enda person som någon gång har passerat Unga Allergiker bär inte spår av Madeleine på sig.

Under Madeleine har UA genomgått sina största förändringar sedan bildandet, sina största utmaningar och sina största resor.

Hennes öppna arbetssätt, hennes värme och glädje mot sina kollegor och framförallt de ungdomar som arbetat i UA har lyst genom organisationen. Madeleines engagemang och lust att förändra har drivit UA framåt, längre upp och bättre än vad någon kunnat föreställa sig.

När Madeleine i augusti 2012 lämnade UA för ett nytt arbete var det inte utan ett visst vemod och en ledsamhet som UA tog avsked av sin generalsekreterare.

Unga Allergiker är så otroligt tacksamma för att Madeleine har velat berika vår organisation i 10. Att hon velat förgylla vardagen för så många och för att hon har blivit en livslång vän för de som arbetat med henne.

I Unga Allergikers hjärta har Madeleine alltid en hedersplats.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar