tisdag 19 februari 2013

Grymt projekt om luftburen allergi!


Vi vill bara lyfta en av våra grymma medlemmar som just nu genomför ett projekt om luftburen allergi i Halland. Här följer en intervju med henne om hennes projekt. Låt dig inspireras!

Jennie Andersson läser en projektkurs på universitet och valde att göra sitt projektarbete om luftburen allergi. Jennie har länge varit både medlem och aktiv i Unga Allergiker på olika sätt. Hon menar att det är väldigt givande att vara ideellt engagerad i en organisation där det finns andra människor som brinner för samma saker som hon gör. Hon säger att ”den gemenskapen är svår att hitta någon annanstans”.

I sitt projekt ska Jennie gå ut i skolor på mellanstadiet för att prata om luftburen allergi. Hon vill sprida kunskap och lyfta problematiken kopplat till luftburen allergi genom interaktiva workshops på skolorna, genom att berätta om allergi och göra olika övningar. På så sätt hoppas hon att barnen inte ska ducka för problemet och verkligen få en förståelse för andra med allergi.

Jag frågar Jennie varför hon vill göra just detta projekt? Då svarar hon: ”Jag tycker att det finns en viktig aspekt av det hela, det viktiga är förståelsen, man kanske inte ska skala en apelsin eller öppna en nötpåse utan att tänka sig för. Det kanske finns någon som blir sjuk om jag göra detta”. Just därför är det viktigt att sprida kunskapen och öka förståelsen. Hon menar att det är bra att börja tidigt och har därför valt mellanstadiet, där de både kan hänga med i resonemangen men också ta med sig det de lärt sig hem.

Jennie vill gärna att hennes projekt ska leda till ett fortsatt arbete kring dessa frågor inom kommunen. Därför ska hon även framställa en broschyr kring ämnet som kan användas i skolan i framtiden.

Jag undrar om Jennie har några tips till andra som vill göra projekt? Hon säger: ”Våga ta kontakt!”. Jennie kontaktade kommunen och berättade om sin projektidé och undrade om de kunde hjälpa henne. Hon säger ”De ville verkligen ha mig och ville verkligen hjälpa mig, de kommer hjälpa mig att hitta skolor som passar”. Hon har också fått en handledare på kommunen som hon kan bolla idéer med och som finns som ett stöd genom arbetet.

Vi önskar Jennie all lycka till med projektet och att det skapar ringar på vattnet! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar