tisdag 24 september 2013

Projekt: Allergist

Nu i veckan presenterar vi de projekt som grymma medlemmar som gått vår projektutbildning Ung & Aktiv gjort. Idag får vi en sammanfattning av bloggprojektet Allergist.

Felicia, Linnéa och Madeleine från projektgruppen skriver med egna ord:
"Vi ville skapa en interaktiv blogg om hur allergikers vardag kan se ut samt sprida information om allergier och UA. Förhoppningen var att fånga nya medlemmar och skapa en ökad medvetenhet. Bloggen startades på en domän och har adressen www.allergist.se. Vi upplevde svårigheter med bloggens struktur, framför allt avsaknaden av kommentarsfunktion, vilket påverkade skrivlusten negativt. Trots detta publicerades inlägg av stor variation och bloggen fick fler läsare än förväntat. Fram tills idag har bloggen haft totalt 520 besök. Bloggen blev inte som vi hade tänkt från början, men vi uppnådde de flesta av våra uppsatta mål och hade samtidigt kul under projektets gång."

Ett utdrag från bloggen:

"Vi är alla 3 del av en vardag med allergier på olika sätt och för oss har den olika påverkan på våra liv. Trots detta låter vi det inte bli ett hinder utan vi utvecklas och ser till att leva så som vi vill. Att dela med sig av erfarenheter och få utbyta tankar och idéer om sitt vardagliga liv tycker vi är viktigt. Bloggen är ett sätt att förmedla vår vardag vilket senare även kan få fler delaktiga om att sprida information om sitt liv. För det första är människan en social varelse som vill få berätta om sina erfarenheter och för de andra är vi ofta villiga att hjälpa dem som behöver. Detta är ett utmärkt sätt att få göra båda."

Madeleine, Felicia och Linnéa knapprar flitigt på tangenterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar