fredag 24 januari 2014

Samuel - allergisk mästerkock

"Det roligaste var att få va med och laga maten", det säger vår medlem Samuel, som varit med i SVT:s program Fågel, fisk och marängsviss. Det är ett matlagningsprogram för hela familjen, där unga kockar visar tittarna sina bästa rätter.

Samuel är medlem i Unga Allergiker. Han och är allergisk mot bland annat ägg, därför gör han i programmet muffins som är baserade på bakpulver. Det blir i slutändan inte vanliga muffins, utan rosa och gröna grodbakelser!

Samuel berättar att han blev överlycklig när han fick veta att han blivit uttagen! Han har gillat att laga mat länge. Men visst är det lite extra att tänka på som allergiker. Samuel är nöjd med att det togs upp i programmet.
"Tom (programledaren) ställde en del frågor om hur det var och hur känslig man kan vara, om sprutor och så vidare. Det blev en del av programmet. Det är bättre att man vänder upp blicken mot de som är allergiska och inte bara de som kan äta allt."
En annan effekt från medverkan i tv är att de flesta i skolan känner till Samuel nu och vet vem han är. ”'Tjenare kocken' och 'Hej kändis', ropar de, vilket känns jättekul", säger Samuel som är väldigt nöjd med sin insats.

Favoriträtten då? 
"Det är roligast att göra tacos helt själv, och samma med hemmagjord hamburgertallrik. Och baka helt själv."
Grodbakelserna från tv-programmet har inte bakats hemma, men det ska göras snart! Du kan hitta receptet på dem via SVT:s hemsida och prova att göra själv! 

Se programmet HÄR! Det finns tillgängligt till 4 mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar