måndag 5 maj 2014

#luftkort

6 maj är det den Internationella astmadagen. Över hela världen uppmärksammas astma för att öka kunskapen och förståelsen för sjukdomen. Unga Allergiker är såklart en del av detta i Sverige. Unga Allergiker vill, via sina fantastiska medlemmar, passa på att synas runt om i landet. Vi uppmärksammar astma och luftburna allergier genom att dela ut informationskort – vi kallar dem luftkort. Följ vår hashtag: #luftkort


Alla har inte tänkt på att luftburna allergier kan vara jätteallvarliga. Nötter, citrusfrukter och parfymer kan skapa starka reaktioner hos den som är allergisk, genom luften! Luftburen allergi kan till och med leda till hjärtstopp. Detta vet inte alla.

Det går inte att se på en person om den har allergi. Det gör att allergiker är beroende av omvärldens hänsyn. Vi vill att fler ska visa mer hänsyn och få bättre förståelse för allergikers situation. Därför har vi bett våra fantastiska medlemmar om hjälp med att sprida information om luftburna allergier, att sprida våra #luftkort.

Gensvaret har varit enormt! Över 50 personer kommer vara med i vår massutdelning av #luftkort. I Lugnvik, Storsele, Göteborg, Sundsvall, Bollnäs, Lidköping, Kalmar, Färlöv, Örebro och på massa andra platser runt om i landet kommer #luftkort spridas till vänner, släktingar, främlingar. De kan vara i skolor, på bibliotek, på innebandycup och vid olika evenemang. På tisdag 6 maj drar vi igång!


Alla som är med får också chansen att tagga sin insats med #luftkort i sociala meder. Vi kommer att samla alla uppdateringar som görs under #luftkort på en sida som heter storify.com. Oavsett vilka sociala medier som användes läggs allt in där (förutsatt att det är ett öppet inlägg och inte ”privat”). Detta kommer även att sparas framöver och vi får en samlad bild av hela uppdraget!

Håll koll på alla fina insatser som görs landet runt på: https://storify.com/Ungaallergiker/luftkort

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar