torsdag 24 april 2014

UA Uppland påverkar för ett mer tillgängligt IKEA- varuhus i Uppsala

Många av oss har besökt ett IKEA- varuhus i mer eller mindre kaosartade former. Vi har slingrat oss runt i gångarna som lett oss från den ena avdelningen till den andra. Men för att nå kassorna krävs det att vi passerar dekorationsavdelningen där det bland annat finns doftande ljus, blommor och växter. Ett hinder för den som är doftöverkänslig och allergisk.

När Sara, ordförande för UA Uppland, besökte IKEA i Uppsala reagerade hon på just detta. UA Uppland bestämde sig för att ta kontakt med IKEA- varuhuset i Uppsala. De fick ett bra bemötande och IKEA var med på att försöka hitta nya lösningar. En kortsiktig lösning är att personalen på IKEA tar kundvagnen förbi doftljusen och blommorna medan kunden får gå tillbaka igenom hela varuhuset, hämta vagnen vid kassorna för att sedan betala.

På ett möte med andra som jobbar med kundrelaterade frågor, ska personen som Sara pratade med, ta upp problemet och försöka förändra. IKEA behöver tänka om.  De ska hålla kontakten och se vad som händer. IKEA i Uppsala var i alla fall tillmötesgående men IKEA är en stor koncern som är strikt styrd, så det kommer att ta tid.

HEJA UA UPPLAND!

Erik, Kristoffer och Sara sitter i UA Upplands styrelse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar