onsdag 20 april 2011

Utdelning av informationskort

I lördags gick Unga Allergikers förbundsstyrelsen och medlemmar från UA Stockholm ut på stan, i centrala Stockholm, för att dela ut våra snygga informationskort som handlar om luftburen allergi. Vädret var fint och det var en hel del människor ute på stan. Många vi mötte tyckte om korten och gillade att vi informerade om luftburen allergi. Nu hoppas vi att de tar till sig den viktiga informationen som finns på korten.

Så här ser korten ut på framsidan --->
...och texten på baksidan är följande:

Visste du att spår av nötter från en öppnad påse kan färdas upp till 30 m och
att det finns personer som reagerar på 1/2000 del av en jordnöt? Och då har de inte ens ätit nöten själva! Tänk dig att du sitter bredvid den personen just nu. Du öppnar en jordnötspåse och innan du vet ordet av svullnar ögonen på grannen. Personen börjar kanske hosta, förlorar medvetandet eller får andnöd. Allvarliga tillstånd kan uppkomma väldigt fort. Det går inte att se på någon att de har en allergi, vilket gör allergiker beroende av omvärldens hänsyn. Liknande reaktioner kan man få av t.ex parfymer och citrusfrukter. Tänk på det nästa gång!

Om du vill dela ut kortet i din stad eller göra något annat för att sprida budskapet på korten. Hör då av dig till sofie.lindberg@ungaallergiker.se

/ Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar