torsdag 19 maj 2011

Astma & Allergi Förbundets Ordförandekonferens

I helgen deltog vice ordförandeparet Nina & David och Lisa som jobbar som lokalföreningsombud på kansliet på Astma och Allergiförbundets årliga Ordförandekonferens. Det är en konferens där Astma och Allergiförbundet samlar sina aktiva i lokalföreningarna, framförallt dess ordförande, och ordnar en helg med seminarium och föreläsningar. Vi var där för att representera Unga Allergiker och berätta mer om oss och våra lokalföreningar samt hur dessa ska kunna samarbeta med Astma och Allergiförbundets föreningar.

Temat under helgen var mänskliga rättigheter och vi pratade bland annat om hur vi kan tillämpa konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Vi pratade även om Astma & Allergiförbundets framtid och om deras kampanj för forskningsfonden som kommer dra igång nästa vår. Den måste ni hålla utkik efter!

Men, det viktigaste på schemat var ju givetvis Unga Allergikers föredrag om vår organisation. David och Nina pratade om historian bakom Unga Allergiker, vad vi gör för verksamhet och vad som är på gång just nu. Lisa pratade om våra lokalföreningar, hur de arbetar, hur föreningar i Astma & Allergiförbundet och Unga Allergiker kan samarbeta. Vi pratade även om hur viktigt det är med ideellt engagemang och hur man kan jobba med att få unga engagerade. Det var ett uppskattat föredrag och vi hoppas verkligen att det kommer att leda till att våra förbund och föreningar kommer att samarbeta mer i framtiden.

Är du intresserad av att starta en förening, komma i kontakt med en Astma & Allergiförening eller att din lokalförening ska samarbeta med en Astma & Allergiförening hör av er till Lisa!




1 kommentar:

  1. Det är alltd uppskattat att Unga Allergiker kommer och berättar om sin verksamhet för oss "gamlingar" i de ordinarie föreningarna.
    Tummen upp och hoppas vi ses igen!
    /Leenu Hernejärvi, Stockholm

    SvaraRadera