fredag 24 maj 2013

Astma- och Allergiförbundets kongress


Astma- och Allergiförbundet håller kongress nu i helgen. Det är förbundets årsmöte där många beslut kommer fattas, men helgen ska också bjuda på spännande talare och diskussioner. På årsmötet väljs även förbundets styrelse, och i år förväntas bland annat en ny ordförande att väljas. Med start klockan 16 i eftermiddag kommer Unga Allergiker att finnas på plats i Älvsjö.

Varför bör vi gå på kongressen?
Astma och Allergiförbundet är en viktig samarbetsorganisation för oss och även den organisation där vi har våra rötter. Vi vill självklart följa utvecklingen och träffa de som tar beslut om förbundets framtid. Vi samarbetar även mycket i olika former och hoppas att framöver kunna bredda det samarbetet genom fler gemensamma projekt.  På kongressen kommer Astma- och Allergiförbundet även att lansera sin nya satsning: barnallergiåret. Det är ett tema som absolut ligger nära vår verksamhet, och vi ser fram mot att året dras igång nu på kongressen. Det kommer att bli ett spännande och givande år. Den officiella invigningen blir dock först den 28 september, men det kommer ni få veta mer om när det närmar sig.

Vad vill vi få ut av kongressen?
För Unga Allergiker är det viktigt att finnas på plats för att få möjligheten att berätta mer om vår verksamhet och presentera oss personligen. Vi delar många av våra medlemmar med Astma- och Allergiförbundet och får chansen att träffa många av våra medlemmar på kongressen.  Ibland visar det sig också att alla inte vet om att vi finns eller vad vi gör. Genom att informera om det kan vi också rekrytera nya medlemmar. Vi kommer vara aktiva i minglandet och ser detta som ett perfekt forum för att växa. Sen är vi själklart väldigt nyfikna och spända på att följa debatten på plats och de 84 motioner som inkommit. Det kommer bli en givande helg på många plan helt enkelt!

Vad blir höjdpunkten?
Lätt – det blir den film vi kommer visa på lördag eftermiddag. Den dyker upp på bloggen nästa vecka, så var beredda! 

Materialet är framtaget - vi är redo att
presentera oss och värva medlemmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar