måndag 2 juni 2014

Unga Allergiker i TV4 Nyhetsmorgon

Förra veckan medverkade Beatrice Jonsson tillsammans med vår generalsekreterare Hannah Rosenqvist i TV4 Nyhetsmorgon. Vilken grej alltså!

Beatrice som kallas Bea är medlem hos Unga Allergiker. Hon lider av astma och doftöverkänslighet. Bea vände sig till oss, frustrerad och upprörd. De senaste veckorna har hon blivit mycket sjuk på grund av parfym som sprutats och används i skolan. Hon har tvingats stanna hemma från skolan. Men trots anfallen och den höga frånvaron upplever Bea att hennes skola varken förstår eller vill hjälpa henne.
– Det handlar om att berätta för elever och föräldrar att de inte ska använda parfymerade produkter i skolan, menar Bea.

Unga Allergiker vill alltid finnas och stötta våra medlemmar. Samtalet från Bea fick oss alla på kansliet att vilja agera. Beas berättelse blev ett blogginlägg. Men kanske kunde det bli en rikstäckande nyhet och i bästa fall synas i TV. Vi vågade knappt tro att nyheten skulle få ett sådant gensvar och spridning. När TV4 kontaktade oss blev vi alla lyckliga. Mest lycklig blev nog ändå Bea. Hennes röst ÄR viktig och det hon upplever behöver många höra. Nu fick hon äntligen chansen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar