måndag 23 juni 2014

Ungdomsläger dag 2

Vi började dag två med en stärkande frukost sedan värmde vi upp inför ett teoripass med hjälp av två fartfyllda omgångar ”hela havet stormar”. Efter det fick vi träffa Ulrika från Sida Alumni som delade med sig av sina kunskaper om Millenium-målen och människors rättigheter och förutsättningar i världen. Vi fick även fundera över vad vi själva tänkte om det och i grupper diskutera olika kategorier av frågor som skulle kunna vara potentiella framtida mål. Vi fick även se statistik från MyWorld2015.org där människor röstat på vilka kategorier de tyckte var viktigast och vi fick jämföra det med vad vi själva tyckte. Det skiljde sig åt ganska mycket. Passet var väldigt intressant och lärorikt.

Efter det följde fritid och lunch. Lunchen bestod utav en kulinarisk pastasallad. Därefter följde en spännande kortspels-turnering som bestod utav bubblan, vändtia (Stina har en mycket bestämd åsikt om att det egentligen heter skitgubbe…), 31, dam/ägget/cykla dam/spader dam och uno. De är måna att göda oss här så därefter följde fikapaus. Blandade åsikter om huruvida det var gott eller inte.

Sedan, lagom till att det börjat regna igen, kom klättringen. Vi klättrade på en så kallad Boulder-vägg utan lina. Riktigt utmanande och roligt. Sen gick vi en liten hinderbana som låg typ bredvid. Lagom till att vi gått klart den såg vi att det inte var tillåtet att gå den… Fram till middagen hade vi fritid med diverse spel och pyssel.

Middagen var allas favorit och bestod av hemgjord pannbiff (troligen palsternacka (supergod) för veggisar) med rödvinssås och ugnsstekt potatis. Nu hoppas vi på inomhuslek (det regnar fortfarande) från grupp JC. Fortfarande har vi inte funderat ut vad våra namn betyder…

Det har varit en superdag!

Puss och kram –babian

Lag SJ: Clara, Santino, Joel, Josefin och FrejaInga kommentarer:

Skicka en kommentar