fredag 5 juni 2009

Din chans att göra skillnad!

Du glömmer väl inte att rösta i EU-parlamentsvalet på söndag?

På söndag, den 7:e juni, hålls ett mycket viktigt val i Sverige och EU. Då väljs nämligen våra EU- parlamentariker som ska bestämma i EU fem år framåt, för vår räkning.

Visste du till att 6 av 10 beslut som gäller i Sverige fattas i EU? Bara var fjärde person som röstade i förra EU-parlamentsvalet var under 25 år. Medelåldern på våra EU-parlamentariker är idag över 50 år. Dags för en förändring och förnyelse, eller hur?

Eftersom Unga Allergiker är partipolitiskt obundet tänker vi inte föreslå vilket parti du ska rösta på, det är upp till dig. Det viktiga är att du som ung tar din chans att delta i demokratin, alla ska ha möjlighet att vara med och påverka.

Älskar du EU? Eller hatar? Har du någon åsikt om varorna du handlar i butiken? Om priser på varor och tjänster? Vill du ha hårdare krav på utsläppen? Har du någon åsikt om hur och på vilket sätt EU lagstiftar om din Internetanvändning? Finns det frågor som du brinner för? Vill du ha förändring? Åtgärder, nu? Välj en ledamot som tänker som du och det du vill ändra på i samhället kan förverkligas. Det är det som är demokrati. Du gör skillnad.

Röstar du inte har du ingen rätt att klaga efteråt!

Vi har också blivit inbjudna av ungdomsminiser Nyamko Sabuni att göra ungdomars röst hörd, på www.framtidsfragan.se Där kan även du som inte är röstberättigad skriva om dina åsikter och synpunkter på sådant som rör dig och din vardag.

Så oavsett ålder har du nu din chans att göra skillnad! Berätta för politikerna vad som är viktigt för just dig!


Helgkramar från Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar