tisdag 17 november 2009

UA - på frammarsch!


Det är ruskigt roligt att vara en del av Unga Allergiker just nu! Det händer grejer på såväl på riks- som på lokalnivå.

Upptäckarturnén för våra yngre medlemmar mellan 7-13 år är inne på sluttampen. På denna resa besöker förbundsstyrelsen och delar av lokalföreningarnas styrelser 7 olika platser runt om i vårt avlånga land. Där ges vår yngre målgrupp en chans att träffa nya vänner, upptäcka UA och upptäcka sin egen förmåga. Att på egen hand under en eftermiddag känna att de klarar sig själva och kan stå på egna ben, det tror vi på UA ger en stärkt självkänsla. I januari stundar en inspirationskonferens för de lokalföreningsaktiva, för att i februari följas upp av ett vinterläger för de yngre allergikerna. Till våren jobbas det för fullt med att anordna en konferens för vår äldre målgrupp, för att vi tillsammans skall bli bättre på att påverka – såväl på hemmaplan som våra politiker och rektorer. Hur gör vi vår röst hörd? Och hur blir vi tagna på allvar?

Här på kansliet är det också fullt ös. Om bara två futtiga veckor börjar vår nya projektledare Sofie, som skall driva projektet ”Näven i bordet”. Dessutom får vi förhoppningsvis i dagarna klart med en ombudsman till kansliet. Äntligen någon som kan jobba med att visa upp UA och vår verksamhet utåt! Tanken med denna ombudsman är nämligen att han skall jobba med att synliggöra oss och våra ställningstaganden gentemot media, politiker och andra beslutsfattare. Vi ska vara en tumme i ögat på de som bestämmer helt enkelt!

Idag nås dessutom alla våra medlemmar av ett rykande färskt nummer av SNOR (Styrelsens Nyheter och Rapporter), där det finns ytterligare exempel på att UA är på frammarsch.

Första helgen i december äger nästa förbundsstyrelsemöte rum, fler grejjer planeras sannerligen in då! Så håll ögon öppna – för nu kör vi!

Eder vikarierande generalsekreterare
Madeleine

1 kommentar: