tisdag 5 juli 2011

Rapport från Visby

Här kommer en liten rapport från Almedalen, Visby.

I söndags kollade vi läget på stan, invigningen av politikerveckan och Miljöpartiets tal. Det var kul att se Gustav Fridolins och Åsa Romsons första tal i almedalen som språkrör.
Igår körde vi igång på riktigt. Tre möten klarades av. Först träffade vi Destination Gotland och deras ombordservicechef Niki Jäghammar för att prata tillgänglighet på deras färjor och hoppades på att de skulle nappa på våra idéer om enkla anpassningar. Vad det hela ger får vi se i höst, för då ska vi höras igen för att boka in ett till möte...

Under eftermiddagen träffade vu regionråd från Halland, Bengt Eliasson (fp) för att diskutera våra 7 punkter och höra hur de jobbar med våra frågor där. Vi blev positivt överraskade, för de verkar ha Tänkt på det i region Halland, precis som vi har tänkt på det. Nu gäller det att gå från tanke till handling. Och bistår gärna region Halland med våra perspektiv och idéer!

Även LSU hann vi med att träffa. Erika och Erika från styrelsen träffade LSUrepresentanter och diskuterade EU-frågor ur vårt perspektiv. En av de större frågorna var rörlighet över gränser - utan hinder!

Utöver alla möten deltog även i flera seminarium. Vi besökte SMART Ungdoms seminarium och kollade in en debatt mellan SSU, LUF, CUF och LRF på ungdomstorget på kvällen. Moderator och underhållare var Behrang Miri.

Vidare rapporter kommer håll ut! Nu ska jag höra på vad Maria Larsson, barn- och äldreminister, har att säga om alkohol- och tobaksvanor! Vi hörs!

/Joanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar