torsdag 15 september 2011

UA på skolbesök i hälsingland

Förra fredagen var jag Lisa, och Sofia Olsson från förbundsstyrelsen en heldag på en skola i Alfta. Vi var inbjudna för att prata och informera om allergier och astma. Målet var att få alla elever på skolan att förstå problematiken med allergi och visa respekt mot personer som har allergier och astmatiska besvär.

Vi informerade en del om allergier och egna upplevelser men la mycket fokus på att få alla elever att själva diskutera och problematisera situationer som kan uppstå. Vi ville att de skulle förstå hur viktigt det är att visa respekt mot varandra och hur allvarliga konsekvenser det kan få om man inte gör det och tex. äter nötter på fel plats.

Det var en lyckad dag och det kändes som att många fick lite nya tankar på hur deras val kan vara jätteproblematiska för någon annan. Det är viktigt att sprida kunskap om astma och allergi och få fler att förstå. Ofta handlar det om okunskap när personer inte förstår.

Kanske vill du att vi kommer till din skola och informerar om astma & allergi. Det gör vi gärna! Hör av dig till sofia.olsson@ungaallergiker.se om du vill ha ett besök från oss!

/ Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar