tisdag 9 juli 2013

Veckans medlem - Christoffer


Unga Allergiker har många fantastiska medlemmar. Det är medlemmarna som är basen, ryggraden, hoppet och framtiden i UA. Det är medlemmarna som skapar och utvecklar föreningen. Här på bloggen presenteras några av våra fina medlemmar i en kort intervju. En varje vecka.

Christoffer


Veckans UA-medlem heter Christoffer Bresciani. Han är 18 år, bor i Stockholm och hör till UA Stockholms lokalförening. Här svarar han på några frågor om sin relation till Unga Allergiker.

Hur länge har du varit med i UA?
Ungefär 4-5 år. Fick först reda på det genom min lillebror som går på Astrid Lindgrens barnmottagning för sin svåra astma och allergi. När han gick med så gick resten av familjen också med.

Hur kom du i kontakt med UA?
Som sagt, som frågan över.

Är du aktiv inom din lokalförening?
Inte lika mycket som förr, då jag var ledamot i styrelsen. Vilket var en jättehäftig upplevelse, men tyvärr blev jag tvungen att ägna mer tid till skolan.

Vad är det bästa med UA?
Gemenskapen. Det är så kul att träffa så många nya människor som är allergiska precis som man själv, så att man dela sina tankar och känslor med. Sedan är det ju såklart ocksp jättebra att man inte behöver oroa sig för vad maten innehåller.

Varför borde fler gå med?
Varför inte? Det är gratis att gå med och även om man inte är allergisk så får man ändå bli medlem. Det är en fantastisk möjlighet att få uppleva roliga aktiviteter och träffa nya vänner.

Vad är ditt bästa UA-minne?
Sommarlägren. Hässleholm tyckte jag var bäst, väldigt rolig och lärorik upplevelse. Island var också väldigt härligt.

Vad vill du att UA ska göra mer av?
Kanske mer föreläsningar och projekt för allergikers tillgänglighet.

Vilka frågor är viktigast för dig?
Tillgängligheten och rökning på allmänna platser.

Vad skulle du vilja göra för aktiviteter inom UA?
Jag är för lite allt möjligt! Laserdome, Skara sommarland, Gröna lund (som vi faktiskt redan varit på med UA). Finns många exempel på saker som jag tycker skulle vara kul att göra tillsammans med andra UA:are. Om tre veckor är det dags för läger igen, ska bli väldigt kul.


Vill du också vara Veckans medlem? Hör av dig till lokalföreningsombudet för mer info, maila: stina.johansson@ungaallergiker.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar