tisdag 30 juli 2013

Veckans medlem - Felicia


Unga Allergiker har många fantastiska medlemmar. Det är medlemmarna som är basen, ryggraden, hoppet och framtiden i UA. Det är medlemmarna som skapar och utvecklar föreningen. Här på bloggen presenteras några av våra fina medlemmar i en kort intervju. En varje vecka.

Felicia

Veckans UA-medlem heter Felicia Speychal. Hon är 18 år, bor i Kumla och hör till UA Värmlands lokalförening. Här svarar hon på några frågor om sin relation till Unga Allergiker.


Hur länge har du varit med i UA?
Jag är inte helt säker, men minst sju år.

Hur kom du i kontakt med UA?
Genom Astma- och Allergiförbundet.

Är du aktiv inom din lokalförening?
Nej.

Vad är det bästa med UA?
Att man får möjlighet att träffa nya människor att dela erfarenheter med. Trots att alla är så olika har vi alla någonting gemensamt och det är det allra roligaste.

Varför borde fler gå med?
UA ger sina medlemmar enorma möjligheter att delta på den nivån man själv vill och kan. Det finns en mängd olika spännande aktiviteter att delta på och om man har idéer till egna projekt som man skulle vilja genomföra ger UA ett stort stöd och möjlighet till förverkliga dem. Det finns möjlighet till både utbildningar, läger och andra erfarenheter och det är roligt att träffa nya intressanta personer. Eftersom det dessutom är gratis finns det ingenting att förlora på att bli medlem!

Vad är ditt bästa UA-minne?
De två projektutbildningstillfällena. Det var skön stämning, lärorikt och peppande och vi är en mycket blandad, men härlig grupp medlemmar!

Vad vill du att UA ska göra mer av?
Fortsätta på samma sätt med att engagera och inspirera och ge fortsatt utrymme för att själv komma med påhitt och förslag. Värva ännu fler medlemmar för att växa och få större genomslagskraft i olika frågor samt att bli mer välkänt bland allmänheten.

Vilka frågor är viktigast för dig?
Att barn och unga inte ska känna sig begränsade, varken i samhället eller på grund av den egna rädslan/inställningen, att delta och göra saker precis som alla andra. Att ha astma eller allergi kräver självklart mer planering, men det gör inte något omöjligt och jag önskar att fler skulle våga se bortom sina egna begränsningar, utom sin egen comfort zone, och inte låta allergin bli ett hinder.

Vad skulle du vilja göra för aktiviteter inom UA?
Kampanjer, debattartiklar, resor, utflykter, projekt, utbildningar. 


Vill du också vara Veckans medlem? Hör av dig till lokalföreningsombudet för mer info, maila: stina.johansson@ungaallergiker.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar