tisdag 27 augusti 2013

Engagera dig praktiskt i UA!

Broschyr med generell info om UA + blankett om medlemskap

Vi har tidigare bloggat om tips på hur du kan engagera dig i Unga Allergiker digitalt. Alla tipsen där är fortfarande aktuella. Här kommer fler!

Vill du engagera dig genom att göra något praktiskt och konkret och samtidigt träffa människor? Här kommer en rad med tips på hur du kan vara aktiv i Unga Allergiker på ett icke-digitalt sätt. Ta med en kompis, ett syskon eller en granne och ge dig ut och sprid lite engagemang i Sverige! Det spelar ingen roll om du är aktiv inom din lokalförening eller inte. Det enda som krävs är att du vill göra något kul!

Broschyr om hur du kan engagera dig i UA
Allt informationsmaterial kan du få hemskickat, eller komma förbi kontoret och hämta om du råkar vara i Stockholm. Det är gratis och lokalföreningsombudet ordnar det enkelt. Bara att maila: stina.johansson@ungaallergiker.se

Vad kan du göra då? 

  • Dela ut vårt kort om luftburna allergier är ett utmärkt sätt att sprida information. Denna passar sig bra där det finns stora folkmassor som på köpcentrum, vid tåg/buss-stationer, på torg eller vid skolor.
  • Vår broschyr med generell info om UA (om även innehåller en avklippbar del där man kan fylla i uppgifter för att bli medlem) passar bra att lägga där unga befinner sig som i skolor, på universitet, på caféer, ungdomsgårdar eller andra populära ställen. Det är också smart att lägga dem hos skolsköterskor, på vårdcentraler och hos allergimottagningar dit människor med astma och allergi vänder sig.
  • Ha ett infobord på en skola, utanför ett bibliotek eller på ett annat gratis ställe. Duka upp med information, kanske lite gratis allergivänliga testprodukter som tvål eller body lotion. Bjud på provsmak av glutenfritt bröd eller mjölkfri choklad. Uppmana människor att bli medlemmar eller lämna förslag på aktiviteter att göra.
  • Ha ett infobord på stan. De brukar kosta pengar att få stå, ni måste skaffa polistillstånd. Se därför till att vara ute i god tid och välja en strategiskt smart dag när ni vet att många kommer vara ute i rörelse. Men det kan vara värt det!
  • Dela ut information i brevlådor. Ta med en kompis och ta en promenad i ett bostadsområde och lägg en broschyr eller ett infokort i brevlådor ni går förbi.
  • Sätt upp information om att Unga Allergiker finns och bjud in till evenemang på skolor, fritidsgårdar och universitet. Bibliotek och caféer kan också ha allmänna anslagstavlor. I dessa miljöer vistas barn och unga som vi vill nå!
Antidiskrimineringshandbok
Hör med er närmsta lokala Astma- och allergiförening som finns, fråga vad de har på gång. Kanske kan ni samarbeta? Finns det andra föreningar som arbetar med tillgänglighetsfrågor eller ungdomar som ni tycker det vore kul att göra något ihop med? Det enda att tänka på är att UA är religiöst och partipolitiskt obundet.
Infokort fullspäckat med det viktigaste om UA.

Varmt välkomna att höra av er till lokalföreningsombudet med frågor, för stöd och hjälp, för att söka inspiration, bolla idéer eller beställa hem material! 
Infokort om luftburna allergierInga kommentarer:

Skicka en kommentar