måndag 19 augusti 2013

Lästips!

Idag serverar vi heta tips på läsning på olika bloggar och sidor! Alla med bra fokus på astma och allergi ur olika vinklar.

Allergist-blogg.
Tre av våra medlemmar som går projektutbildningen Ung & Aktiv har som sitt projekt skapat en helt ny blogg. Allergist heter den! Tjejerna vill uppmärksamma allergikers vardag. Vi vill uppnå en interaktiv kommunikation, både till medlemmar inom UA och icke medlemmar. Bloggen ska ge möjlighet att relatera till likasinnade och kunna inspirera människor till att leva en vanlig vardag utefter bästa förmåga.
Kolla in bloggen här: allergist.se

Allergiguide
Lotta, som är mamma till två pojkar med olika allergier och astma har gjort en hemsida om just detta, med syfte att sprida kunskap och inspiration till andra allergiker. Både Lotta och barnen tycker att UA "är en aktiv och jättebra organisation" - vilket vi såklart blir glada att höra.  
Kolla in hemsidan här: dinallergiguide.se

En laktosfri dagsutflykt
En annan bra grej som dykt upp är en ny guide till vilka nöjes- och djurparker i Sverige som har laktosfria alternativ. I juli skrev vi ju om att rabbatkordea.se hade kollat upp vilka nöjesparker, djurparker, museum och lekplatser det finns som tar hänsyn till människor med en glutenintolerans/allergi. Nu finns det alltså även för laktosintolleranta. 
Kolla in listan här: rabattkodrea.se

Andra sidor att hålla koll på är:
scuf.se
astmaoallergiforbundet.se


Har du själv tips på andra sidor som kan vara kul att läsa? Har du en egen blogg? Eller vet du om en hemsida du tycker andra ska ta del av? Skriv i kommentarsfältet nedan!

3 kommentarer:

  1. Celiakiförbundets hemsida så klart: www.celiaki.se så klart, och deras facebooksida: https://www.facebook.com/celiakiforbundet

    SvaraRadera
  2. Och SCUFs ordförandeblogg såklart! http://www.scuf.se/ordforandebloggen/

    Sen tipsar SCUF om ett gäng bloggar här: http://scuf.se/index.php?option=com_content&view=article&id=384&Itemid=218

    SvaraRadera