tisdag 6 augusti 2013

Veckans medlem - Rickard


Unga Allergiker har många fantastiska medlemmar. Det är medlemmarna som är basen, ryggraden, hoppet och framtiden i UA. Det är medlemmarna som skapar och utvecklar föreningen. Här på bloggen presenteras några av våra fina medlemmar i en kort intervju. En varje vecka.

Rickard

Veckans UA-medlem heter Rickard Didic. Han är 14 år, bor i Kopparberg och hör till UA Bergslagens lokalförening. Här svarar han på några frågor om sin relation till Unga Allergiker.


Hur länge har du varit med i UA?
Jag har varit medlem sen ja var 7 år alltså år 2007 och har varit medlem sen dess alltså 6 år.

Hur kom du i kontakt med UA?
Min mamma var med i det när hon var yngre så hon ville att jag också skulle vara med på det och det gjorde jag rätt i.

Är du aktiv inom din lokalförening?
Jag är ordförande i Unga Allergiker Bergslagen, och jag ordnar aktiviteter för sådana som är medlemmar och inte kan gå på aktiviteter p.g.a. sin astma, allergi eller någon annan överkänslighet.

Vad är det bästa med UA?
Att man kan träffa andra med samma allergier och kan känna sig trygg med sin allergi.

Varför borde fler gå med?
Det finns ju några som man kallar för ” allergi doldisar ” det betyder att de har en allergi men inte vill tala om det för sina kompisar och andra människor som man känner. Men när man går med i UA så kan man se att man inte är ensam med sina allergier att det finns kompisar och andra barn och ungdomar med samma allergier och man kanske hittar någon kompis där att hänga med under aktiviteterna t.ex.

Vad är ditt bästa UA-minne?
Det var nog när jag var med i en annan UA-lokalförening som inte finns längre som hette UA Örebro region, det var när vi åkte go-cart i Grängesberg.

Vad vill du att UA ska göra mer av?
Att UA ska åka ut till skolor i Sverige och informera om UA, kanske samtidigt när astma och allergiförbundet är med. Sen kanske man kanske kan ha en aktivitet varje vecka att man samlas och pysslar eller titta på någon rolig film tillsammans. Men då gäller de REGLERNA som är satta att ingen t.ex. kommer in med djur-kläder på sig eller att man har parfym på sig eller att det luktar rökdoft i kläderna

Vilka frågor är viktigast för dig?
Alla frågor är ju viktiga men det är nog att man ska bli medlem i Unga Allergiker, att man just får träffa andra människor med samma allergier, att man inte behöver känna sig ensam.

Vad skulle du vilja göra för aktiviteter inom UA?
Det är väl go-cart många i vår lokal förening uppskattar det verkligen.


Vill du också vara Veckans medlem? Hör av dig till lokalföreningsombudet för mer info, maila: stina.johansson@ungaallergiker.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar