tisdag 4 augusti 2009

Världens skolgång

Just nu är vi på läger i Undersåker och härom dagen så höll Jonna, som är en av ledarna, i en tema dag om mänskliga rättigheter och barnkonventionen. Dagen bestod av bland annat värderingsövningar, heta linjen, forumteater och kramkull. Den avslutades med en skrivarverkstad där ungdomarna i grupper om två eller tre tillsammans skrev en debattartikel eller insändare. De kommer efter hand att publiceras på bloggen med jämna mellanrum. Här kommer det första, skriven av Sandra med hjälp av Linus.

Världens skolgång
En tankeställare till alla er som klagar på skolan

Om frågan ställs till barn ”Vill du gå i skolan”? får man olika svar på olika platser i världen.
I Sverige går vi i skolan i 9 år, obligatoriskt, vilket vissa klagar på.
Om vi reser till Afrika och undersöker saken får vi helt annan respons. Utbildning där är något många drömmer om. En dörr in i en ljusare framtid och en bättre tillvaro.
Utbildning är mycket viktigt. Det är grunden till att ett samhälle fungerar. Bristen på utbildning och information i vissa länder har varit grunden för att fattigdom och farliga sjukdomar spridits.
Vi vill bara ge alla lite perspektiv. Vårt land ger oss gratis möjlighet till utbildning, många får aldrig den chansen. Ta till vara chansen, utnyttja den och slösa inte en endaste dag bort den!
Tack för oss.

1 kommentar:

 1. Hej
  Alla ledare och lägerdeltagare,skulle vara
  roligt att veta lite vad varje deltagare tycker
  om lägret.Ni skulle kunna ha en namntävling.på
  vad lägret skulle heta skriva det på t-shirt.
  Jag tror dom tycker detta är roligt,tips
  summercamp åre 2009 29/7-8/8 tack för en
  trevlig lägerdagbok.M.H.V Jespers mamma Marita
  astmaambassadör i västragötaland.

  SvaraRadera