söndag 5 december 2010

Glad andra advent!

Enligt SMHI kommer det att snöa mer, och allra värst i Götaland. Tack vädergudarna!
Från ett ämne till ett annat.

En del av mitt arbete i Unga Allergiker är att hålla ett öga på vad våra makthavare säger om astma- och allergi. Vad har egentligen gjorts? Vad planeras att göras? Planeras något överhuvudtaget?
Efter dryga månader av sökande i lagar, propositioner (förslag från regeringen) och motioner kan man inte bli annat än trött och ledsen.

Menar våra politiker överhuvudtaget allvar med vad de säger? Om man antar handlingsplaner, propropositioner och lagförslag borde väl någonting hända, kan man tycka.

Är så fallet? Nej, säger vi.

Trots att man år 2000 bestämde sig för att ta tag i de här frågorna och ha problemen fixade tills i år har ingenting hänt. Alla partier skyller på varandra och det får bara utvecklingen att stå still.
Inget av riksdagspartierna har varit drivande i frågorna som berör funktionsnedsatta i allmänhet och allergiker i synnerhet.

Det är dags för en ungdomsrevolt! Våra rättigheter måste bli politikernas skyldigheter att ordna.
Alla barn och ungdomar ska kunna gå i skolan utan problem. Alla ska kunna delta i fritidsaktiviteter, åka buss, handla i mataffär eller sitta på en uteservering utan att behöva bli sjuka och medicinera.

När ska mänskliga rättigheter gälla alla?

David Lindvall
1:a Vice ordförande

ps. Ha en underbar andra advent, nu ska jag fira med Star Wars!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar